شنبه، شهریور ۱۶، ۱۳۸۷

پس از لغو حکم اعدام از سوی دیوان عالی کشور گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی عدنان حسن‌پور است

دیوان عالی کشور حکم اعدام عدنان حسن‌پور را لغو کرد. قضات دیوان عالی اتهامات این روزنامه نگار را از مصادیق محاربه ندانسته و پرونده را برای بررسی به شعبه دیگری از دادگاه انقلاب کردستان ارسال کرده‌اند.
" خرسندی خود را از این تصمیم دستگاه قضایی ایران اعلام می کنیم حال وقت آن رسیده که این روزنامه نگار که بیش از ١٨ ماه است از زمان دستگیری تا امروز در کابوس زندگی می کند آزادی شود. با آنکه مقامات قضایی - امنیتی نتوانستند اتهام محاربه را ثابت کنند اما در دو نوبت دادگاه انقلاب وی را محکوم به اعدام کرد.

دستگاه قضایی باید به سخت‌گیری و علیه روزنامه‌نگاران مستقل و منتقد و همکاران رسانه های خارجی پایان دهد.
صالح نیکبخت وکیل مدافع عدنان حسن‌پور با ابراز خرسندی از لغو حکم اعدام برای موکلش به گزارشگران بدون مرز اعلام کرد " امیدوارم قوه قضاییه اشتباه دفعه قبل را انجام ندهد و با یک آسیب شناسی در بدنه خود قضاتی را که برای کشور مشکل می‌آفرینند در پست های اداری بکار گیرد." پرونده عدنان حسن‌پور به دادگاه انقلاب سنندج ارسال و قرار است روز شنبه ١٦ شهریورمورد بررسی مجدد قرار گیرد. یکی از قضات اصلی کردستان که در پرونده های مختلف از جمله در مورد عدنان حسن‌پور معروف به صدور احکام سخت‌گیرانه بود اخیرا از شغل خود برکنار شده است.

عدنان حسن پور ٢٥ ساله روزنامه نگار هفته نامه ئاسو در تاريخ ٥ بهمن ماه ١٣٨٥ دستگير و در تاريخ ٢٢ خرداد در دادگاهي غير علني به اتهام "اقدام عليه امنيت ملي"، " جاسوسي" و "محاربه" محاکمه و به اعدام محکوم شد، ٢٦ تيرماه حکم صادره به خانواده و يکي از وکلاي وی آقای سيروان هوشمندی ابلاغ شد، با اعتراض وکلای، ديوان عالي کشور در تاريخ ٣٠ مهر ماه حکم اعدام عدنان حسن پور را تائيد کرد. که مجددا با درخواست اعاده دادرسی از سوی وکلا در تاریخ ١٩ مرداد ماه دیوان عالی کشور حکم اعدام وی را لغو کرد. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج زندانی است.

از سوی دیگر در تاریخ ٢٣ مرداد ماه هیات نطارت بر مطبوعات امتیاز نشریات "طبرستان سبز " و "مجله سرگرمی‌ها" را لغو کرد. طبرستان سبز متعلق به موسسه ای به همین نام بعد از ده سال فعالیت به دلیل "نداشتن مجوز" و سرگرمی‌ ماهانه برای انتشار ویژه نامه اس ام اس که در آن " در آن از تعابير نامناسبي " استفاده شده بود، از انتشار باز ماندند. ارسال پیام های تلفنی یا اس ام اس در میان جوانان رایج است و در بسیار موارد این پیام ها با طنز نویسی در باره مقامات رسمی و یا اتفاقات سیاسی همراه است.

Bookmark and Share

چهارشنبه، شهریور ۱۳، ۱۳۸۷

بی بی سی فارسی: لغوحکم اعدام عدنان حسن‌پور BBC Persian

بی بی سی فارسی:
BBC Persian


لغوحکم اعدام یک فعال کرد در ایران

صالح نیک‌بخت وکیل مدافع عدنان حسن پور از لغو حکم اعدام موکل اش خبر داده است.

حکم اعدام عدنان حسن پور در آبان ماه سال گذشته در دیوان عالی کشور تأیید و برای اجرا، نهائی شده بود.

آقای حسن پور پیش از بازداست در کردستان،عضو تحریریه هفته نامه ئاسو بود که به دو زبان کردی و فارسی منتشر می شود.

به گفته وکیل مدافع آقای حسن پور، محاکمه و صدور حکم اعدام برای آقای حسن پور که در دادگاه انقلاب اسلامی مریوان صورت گرفته بود، ارتباطی با فعالیتهای روزنامه نگاری یا مدنی و حقوق بشری نداشته بلکه اتهام او اقدام علیه امنیت ملی و جاسوسی و محارب، بوده است.

در قانون مجازات اسلامی که معیار محاکمه قضایی در ایران است محارب به کسی اطلاق می شود که علیه حکومت اسلامی دست به اسلحه ببرد.

صالح نیکبخت در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی گفت که درخواست اعاده دادرسی از سوی وکلای آقای حسن پور و دادستان کل کشور از رئیس قوه قضائیه، مورد موافقت قرار گرفته و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه دیگری از دادگاه انقلاب کردستان ارسال شده است.

آقای نیکبخت گفت: "اتهام وارده به موکلم از مصادیق اتهام محاربه نبود."

چهار قاضی ارشد دیوان عالی کشور به همراه شورایی از قضات دادستانی، اتهام آقای حسن پور را "محاربه" ندانستند و ۱۰ نفر دیگر نیز درخواست اعاده دادرسی را صحیح تشخیص داده اند.

پیشتنر گفته شده بود که عدنان حسن پور در توضیحاتی بیش از ۱۴۰ صفحه ای اعتراف کرده که با دستگاهی که از جانب افرادی در کردستان عراق در اختیار وی قرار داده شده بوده، از پایگاههای نظامی در غرب ایران تصویر و نقشه تهیه کرده و به یکی از احزاب مخالف جمهوری اسلامی انتقال داده بوده که در کردستان عراق استقرار دارد.

به گفته وکیل مدافع آقای حسن پور، او همچنین اعتراف کرده بود که با فردی در وزارت خارجه آمریکا ارتباط برقرار کرده و از او خواسته بود تا این وزارتخانه دفتری در زمینه امور ایران در کردستان عراق برپا کند تا کسانی که می خواهند با دولت آمریکا تماس برقرار کنند ناچار به پرداخت هزینه گزاف سفر به دوبی نشوند.

صدور حکم اعدام برای عدنان حسن پور مورد اعتراض فعالان حقوق بشر در داخل و خارج ایران، از جمله سازمان گزارشگران بدون مرز قرار گرفت. آنها معتقدند اعترافاتی که صورت گرفته و حکم اعدام نیز بر مبنای آن صادر شده، تحت فشار اخذ شده و فاقد اعتبار است.

Bookmark and Share

دوشنبه، شهریور ۱۱، ۱۳۸۷

اقامه‌ دعوی کردستانی ها علیه‌ جنایات جمهوری اسلامی در دادگاه بين‌المللي جنائي لاهه

روزجمعه‌ 29 اوت 2008، تجمعی مسالمت آمیز با شرکت نمایندگان احزاب و سازمانهای سیاسی و دمکراتیک کرد ساکن کشور هلند در پشتيباني از كمپين "توقف" اعدام کرد در ایران درمقابل ساختمان دادگاه بین‌المللی لاهه‌ برگذارشد. تجمع‌كنندگان پلاكاردها و تصاوير تعدادي زیادی از زندانيان محکوم به‌ اعدام و دیگر فعالان مدني را در دست داشتند. تجمع همزمان با اعتراض به احكام اعدام 8 تن از فعالين حقوق بشر كرد درايران، فرم تقاضاي رسيدگي به پرونده جنايت قارنا (11 شهريور1358) را به این دادگاه‌ تقدیم کرد. این فرم به‌ همراه‌ دادخواستی که‌ از طرف شبکه‌ حقوق بشر کرد و سازماندهندگان این آکسیون تهیه‌ شده‌
بود از طرف دادگاه به‌ عنوان اولین شکایت علیه‌ جنایات جمهوری اسلامی در کردستان ایران به‌ ثبت رسید. در بخشی از این دادخواست ضمن اشاره‌ به‌ قتل عام قارنا‌ از طرف حکومت ایران و پاسدرانش و این واقعیت که‌ اجری عدالت و احقاق حقوق قربانیان انتظاری عبث است، اینگونه‌ ادامه‌ می‌دهد: "این پاسداران نه‌تنها هیچگاه برای جنایتی که‌ مرتکب شده‌ بودند مجازات نشدند بلکه‌ در مقابل برای این عمل نسل کشی در قارنا تشویق شده‌ و جایزه‌ گرفتند. جنایتهای از این دست از طرق مختلف بطور مدام در جریان بوده‌ است. اینک 8 فعال مدنی، خبرنگار، معلم و دانشجوی کرد به‌ جرم محاربه‌ (جنگ علیه‌ خدا) به‌ اعدام محکوم شده‌اند." سپس دادخواست ضمن اشاره‌ به‌ اعتصاب غذای نامحدود زندانیان سیاسی و مدنی کرد اقدام عاجل جهت نجات جان این زندانیان را که‌ نمایندگان به‌ حق مردم کرد هستند شده:‌ " این زندانیان در جهت حساس نمودن افکارعمومی ایرانی و بین‌المللی در اعتراض به‌ احکام اعدامی که‌ به‌ نمایندگان جامعه‌ کردی تحمیل شده‌ و سرکوب تبعیض‌آمیز حقوق انسان در داخل و بیرون زندان به‌ این اعتصاب دست زده‌اند. چنانچه‌ جهان در آن زمان از حادثه‌ قارنا آگاهی پیدا نکرد، اینک با امکان استفاده‌ از ابزار وسیع رسانه‌ای موجود، هیچ بهانه‌ای برای نداشتن آگاهی ازآنچه‌ که‌ امروز در ایران می‌گذرد نمانده‌ است. دیگر سکوت جایز نیست. هر آنچه‌ را که‌ از دستمان بر آید برای نجات جان این قربانیان باید انجام دهیم. این وظیفه‌ ماست که‌ در این مورد به‌ جامعه‌ جهانی هشدار دهیم."

Bookmark and Share

یکشنبه، شهریور ۱۰، ۱۳۸۷

KurdistanNet

به وخامت گراییدن وضعیت جسمانی شماری از زندانیان

کمیته حمایت از اعتصاب غذای زندانیان سیاسی و مدنی کُرد:
بنا بر گزارشات دریافتی از اولین ساعات هفتمین روز اعتصاب غذا، شرایط جسمانی شماری از اعتصاب کنندگان زندانی در زندان ارومیه رو به وخامت گراییده است.
در بیشتر زندانهایی که زندانیان کُرد به اعتصاب غدا پرداخته اند، زندانیان شدیدا کنترل شده و با هدف منصرف ساختنشان از ادامه ی اعتصاب غذا پیوسته تحت فشار قرار گرفته اند. با این حال زندانیان همچنان بر ادامه اعتصاب غذا و نامحدود بودن آن اصرار می ورزند.
کمیته حمایت از اعتصاب غذای سراسری زندانیان سیاسی و مدنی کرد، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت رو به وخامت زندانیان اعتصاب کننده مسولیت بروز این شرایط را متوجه مقامات قضایی جمهوری اسلامی دانسته و خواستار رسیدگی هر چه سریعتر این مقامات به خواستهای شش گانه ی اعتصاب غذا کنندگان است.
یکشنبه 10 شهریور 1387 برابر با31 اگوست

Bookmark and Share

View the Stats

stats