یکشنبه، آبان ۲۷، ۱۳۸۶

وكيل عدنان حسن پور: اجازه نمیدهند اعتراض کنیم

خورهه لات نيوز: محمد صالح نيكبخت وكيل عدنان حسنپور روزنامه نگار محکوم به اعدام، از مراجع صادركننده رای كه رونوشت حكم صادره را به متهمان و وكلای آنان تحویل نمی‌دهند انتقاد كرد و گفت كه این كار، راه اعتراض به احكام صادره كه در قانون پیش‌بینی شده است را محدود یا مشكل می‌كند.

نیك‌بخت كه سخنگوی انجمن دفاع از حقوق زندانیان نيز هست، در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی ایسنا، با اشاره به برخی بازداشت‌های اخیر و آنچه صدور احكام سنگین برای متهمان پرونده‌های فعالان سیاسی می‌خواند درباره مراجعه خانواده‌های آنان به انجمن دفاع از حقوق زندانیان گفت كه این مراجعات بیشتر جهت درخواست كمك و انتخاب وكیل برای بازداشت‌شدگان صورت گرفته است.

سخنگوی انجمن دفاع از حقوق زندانیان در مورد دو فعال كرد محكوم به اعدام به اسامی هیوا بوتیمار و عدنان حسن‌پور اظهار داشت: «‌خوشبختانه دیوان عالی كشور در مورد هیوا بوتیمار بعضی از ایرادات این‌جانب و دیگر همكارم را در مورد عدم توجه به درخواست‌های ما پذیرفته و حكم صادره را به علت نقص تحقیق، نقض كرده ولی در مورد عدنان حسن‌پور، روزنامه‌نگاری كه به اتهامات غیرروزنامه‌نگاری محاكمه شده است، حكم اعدام را تایید كرده‌ است.»

نیك‌بخت با بیان این‌كه این مراجعات در سه هفته‌ی گذشته زیاد بوده است و با ابراز این عقیده كه صدور احكام سنگین زندان برای متهمان این پرونده‌ها و هم‌چنین دستگیری‌های زیاد نمی‌تواند چاره‌ساز مشكلات باشد، گفت: «هیات مدیره انجمن با اتخاذ تدابیر لازم برای انتخاب و معرفی وكیل برای خانواده‌هایی كه امكان انتخاب وكیل برای افراد بازداشت‌شده را ندارند، از مقامات قضایی درخواست می‌كند در این مورد با اتخاذ روش‌های قانونی، از بازداشت‌های پی در پی و صدور احكام سنگین ممانعت شود.»

سخنگوی انجمن دفاع از حقوق زندانیان خاطرنشان كرد: «علاوه بر موارد بازداشت شده، یكی از مسایلی كه مطرح است، عدم تحویل احكام قطعی صادره در مورد محكومیت متهمان به وكلای آنان است كه این امر مشكلات زیادی برای وكلای متهمان و خانواده‌های آنان فراهم كرده است.»

نیك‌بخت تصریح كرد: «بدون در دست داشتن حكم قطعی صادره، متهمان و وكلای آنان نمی‌توانند تقاضای اعاده دادرسی به صورت عادی، طبق ماده 17 اصلاحی قانون تشكیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب داشته و از طرف دیگر، مراجع صادركننده حكم بعضا با این بهانه كه تحویل رونوشت حكم به متهمان و حتی وكلای آنان به مصلحت امنیت كشور نیست، عملا راه اعتراض به احكام صادره كه در قانون پیش‌بینی شده است را محدود یا مشكل می‌كنند.»

وی اظهار داشت: «در دو هفته‌ی گذشته توقف حكم اعدام چند نفر از متهمانی كه باقی و خانواده‌ی او وهم‌چنین وكلای آنها برای متوقف كردن حكم اعدام آنان، اقدامات زیادی به عمل آورده بودند به انجمن رسید كه از آن میان می‌توان از توقف حكم اعدام سینا پایمرد، صغری نجف‌زاده و خالد هردانی نام برد.»

نیك‌بخت گفت: «متاسفانه علی‌رغم اعاده پرونده و آماده بودن لایحه‌ی اعتراضیه ما برای تقدیم به دادستانی كل كشور به دلیل عدم تحویل نسخه‌ی دوم حكم صادره از دیوان عالی كشور و عدم امكان تقاضای اعاده دادرسی بدون تقدیم متن رونوشت حكم قبلی، نتوانستیم در این مورد درخواست اعتراض خود را تسلیم كنیم.»

از سوی دیگر خانواده عدنان حسنپور اعلام کرده اند که نامبرده در اعتراض به تائید حکم اعدام وی از سوی دیوان عالی کشور و شرایط نامناسب حبس و برخوردهای غیرقانونی با وی در زندان سنندج از روز پنجشنبه مجدداً دست به اعتصاب غذا زده است.

حسن پور و بوتمیار چهار ماه پیش نیز در اعتراض به حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب مریوان بیش از 50 روز در اعتصاب غذا بسر بردند که بنابه درخواست خانواده، وکلا، گزارشگران بدون مرز و سازمانهای حقوق بشر به اعتصاب غذای طولانی خود پایان دادند

Bookmark and Share

اعتصاب غذای مجدد عدنان حسن پور

اعتصاب غذای مجدد عدنان حسن پور؛ در اعتراض به شرایط نامناسب حبس و تائید حکم اعدام

خورهه لات نيوز: تداوم شرایط نامناسب حبس و رویه های غیرقانونی در برخورد با عدنان حسن پور روزنامه نگار کرد محکوم به اعدام ، وی را ناچار به اعتصاب غذای مجدد کرد.

اعتصاب غذای مجدد عدنان حسن پور در زندان که از امروز پنجشنبه (پانزدهم نوامبر) آغاز شده است به گفته خود ایشان در اعتراض به شرایط نامناسب حبس و برخوردهای غیر قانونی با وی و همچنین تائید حکم ناعادلانه اعدام وی از سوی دیوان عالی کشور است.

بنابه این گزارش این روزنامه نگار کرد روز پنجشنبه در آخرین ملاقات با خانواده خود نسبت به شرایط زندان و برخوردهای غیر قانونی شدیداً اعتراض کرده و از آغاز اعتصاب غذای مجدد از بامداد امروز خبر داده است.

حسن پور در دیدار باخانواده خود گفته است که وضعیت نگهداری و برخورد با وی کاملاً غیر قانونی و غیر انسانی بوده و شدیداً در زندان تحت مراقبت مسئولین و زندانبانان میباشد.

این روزنامه نگار کرد محکوم به اعدام گفته است که تمام حرکات و فعالیتهای عادی روزانه وی حتی دستشویی رفتن هم در شرایطی کاملاً پلیسی قرار دارد و مانند دیگر زندانیها حق استفاده از تلفن ، باشگاه ورزشی و کتابخانه را ندارد.

عدنان گفته است " که از زمان دستگیری و نحوه دستگیری گرفته تا امروز در بند به اصطلاح عمومی و در تمام مراحل بازجویی، محاکمه و حبس طولانی در سلول انفرادی، با وی برخوردهای کاملاً مغایر با اصول و موازین قضایی شده است".

وی همچنین اعلام کرده است که چند روز پیش از طریق روزنامه اعتماد ملی در زندان از تائید حکم اعدام خود که سی ام مهر ماه سال جاری از سوی دیوان عالی کشور صورت گرفت، مطلع گردیده است.

عدنان حسن پور روزنامه نگار کرد که نزدیک به یک سال است در زندان بسر میبرد، چهار ماه پیش نیز در اعتراض به حکم ناعادلانه اعدام که همزمان برای وی و هیوا بوتیمار فعال مدنی از سوی دادگاه انقلاب مریوان صادر شد، دست به اعتصاب غذا زد.

اعتصاب غذای طولانی بوتیمار و حسنپور در اعتراض به حکم غیر انسانی اعدام و شرایط اسفبار حبس با بی توجهی کامل مقامات و مسئولین ایران و در حین حال با حمایتهای گسترده جهانی مواجه بود.

این دوفعال کرد بنابه درخواست خانواده، گزارشگران بدون مرز، وکلا و سازمانهای حقوق بشری برخلاف میل خود به اعتصاب غذای خود پایان دادند.

شرایط هیوا بوتیمار که حکم اعدام وی همزمان با تائید حکم اعدام حسن پور از سوی دیوان عالی کشور نقض شد در بند نظام زندان سنندج با شرایط عدنان تفاوتی ندارد.

گزارشهای منتشره از خانواده این دو فعال کرد حاکیست هیوا و عدنان در اثر اعتصاب غذای طولانی، شرایط بد نگهداری و عدم دسترسی آنها به پزشک و بهداری در زندان، دچار ریزش شدید موی سر شده اند.

همچنین گفته میشود که بوتیمار دچار افسردگی شده و تاکنون کسی نتوانسته است در آن شرایط خبر فوت پدر وی را به اطلاع ایشان برساند.

از سوی دیگر خانواده عدنان حسن پور و هیوا بوتیمار به نحوه ملاقات با فرزندانشان و همچنین وضعیت آنها اعتراض کرده اند.

این در حالیست که آقای صالح نیکبخت وکیل مدافع عدنان حسنپور و هیوا بوتیمار نیز تائید حکم اعدام عدنان را غیرقانونی و غیر انسانی خوانده است.

نیکبخت گفته است هر منصفی میداند که اتهامات نسبت داده شده به عدنان حتی اگر صحت داشته باشد از مصادیق محاربه و نهایتاً حکم اعدام نیست.

وی می افزاید با توجه به قانون اصلاحی دادگاههای انقلاب و عمومی در ایران به تائید این حکم اعتراض میکند.

همچنین خانواده های حسن پور و بوتیمار گفته اند که قاضی صدور کننده حکم بدوی، اجازه بررسی مجدد پرونده هیوا و عدنان را به وکلای آنها آقایان محمد صالح نیکبخت و سیروان هوشمندی را نداده است.

آنها نسبت به این مسئله اعتراض کرده و اعلام کرده اند که مقامات و مسئولین با بی توجهی و برخوردهای غیر قانونی که در پیش گرفته اند درصدد از بین بردن فرزندانشان هستند.

همچنین خانوادها اعلام کرده اند به رغم اینکه تلاشهای و کلا در دفاع از موکلینشان کاملاً قانونی و برپایه ضوابط حقوقی و قضایی بوده است اما برخورد مقامات به گونه ای دیگر است و حتی اجازه دیدار وکلا با عدنان و هیوا را نیز ممنوع کرده اند.

آنها ضمن ابراز نگرانی از اینگونه برخوردهای غیر انسانی و مغایر با موازین زندانی و حق شهروندی گفته اند که این شرایط موجب شده است که وکلا هیچ اطلاعی از اعتصاب غذای عدنان نداشته باشند.

عدنان حسن پور عضو شورای نویسندگان هفته نامه کردی - فارسی آسو چاپ سنندج بود که دو سال پیش توقیف شد.

وی همچنین با چندین مجله و هفته نامه دیگر از جمله، رافه، روت، زریبار، تریفه، همکاری داشته و مقالاتی را در باب سکولاریزم، عقلانیت، دمکراسی و حقوق بشر به چاپ رسانده است.

حسنپور همچنین علاوه بر اینها فعالیتهای فرهنگی زیادی را از طریق برگزاری جشنواره و کنگره برای شخصیتها و در زمینه های مختلف در انمجن ادبی فرهنگی مریوان، کانون علمی رونان و نهادهای دیگر فرهنگی و مدنی...داشته است.

هیوا بوتیمار نیز از اعضای هیات مدیره سازمان غیر دولتی فعال در زمینه زیست محیطی بنام " انجمن سبز چیا" و همچنین گزارشگر نشریه این انجمن و مدیر کمیته اجرایی آن بود.

Bookmark and Share

View the Stats

stats